Vírusfertőzés megelőzés sóterápiával. Hatásos?

Ahogy minden évben, így idén is elért Magyarországra az influenza vírus. Orvosi bloggerként én sem hagyhatom szó nélkül a témát. Nekem is van néhány javaslatom, hogyan óvd meg magad és szeretteidet. Szerintem a legfontosabb teendőd a vírusfertőzés megelőzése, elkerülése. Kerüld a tömeget (ahol a vírust átadhatják). Gyakran moss kezet és használj kézfertőtlenítőt, különösen ha tömegközlekedésen kapaszkodót fogtál. Kerüld a kézfogást olyanokkal, akik köhögnek, tüsszögnek. Ne piszkáld az arcod-szemed nem tiszta kézzel. Étkezz változatosan, fogyassz sok zöldséget és gyümölcsöt. A sóterápia pedig egy módszer arra, hogy fokozd a védelmed. De valóban hatásos-e és ha igen, ez miben nyilvánulhat meg?

Klinikusok a sóterápiáról

A Semmelweis Egyetem Fül-Orr-Gégészeti Klinika honlapján ez olvasható: “2012-ben megjelent irodalmi adatok szerint az egészséges gyermekek sóterápiás kezelése csökkenti a felső légúti megbetegedések előfordulásának gyakoriságát. A sóterápia sikeresen alkalmazható …. köhögéssel járó kórképekben… megfázás, influenza …. és még számos egyéb kórképben egyaránt.”

A klinikusok iskolás csoportokban vizsgálták a sóterápia betegségmegelőző hatását. A csoport egyik fele megelőző sóterápiát kapott. Azok, akik nem kaptak sóterápiát kétszer gyakrabban lettek betegek, erősebb tüneteik lettek és a felgyógyulásuk is hosszabb ideig tartott, mint azoknak, akik sóterápiát kaptak.

Segít a vírusfertőzés megelőzésében

A vizsgálat legfontosabb megállapításai a következők:

  1. A sóterápia segít a vírusfertőzés megelőzésében (de nem garancia arra, hogy nem fertőződsz meg)
  2. Ha mégis elkapod a vírust, akkor a sóterápia az orvosi kezelések kiegészítésére alkalmas. Segíti, hogy a betegség enyhébb lefolyású, a gyógyulási idő pedig rövidebb legyen.

Mit tapasztalhatsz a sóterápia alkalmazásakor?

A sóterápia hatása nem érzékelhető rövid távon.

Ha elmész egy sóbarlangba, azon kívül, hogy jót pihentél, nem érezhettél semmit. Egyetlen kezelésnek nincs is érdemi hatása az egészségedre, még a légutaidra sem.

A sóterápia akkor hat, ha naponta több órát tartózkodsz a sós levegőn.

De ezért nem érdemes bezárkóznod a sószobába. Vannak erre a célra kifejlesztett készülékek, mint például a SaltDome sóterápiás készülék.

SaltDome sóterápiás készülékSaltDom ultrahangos sóterápiás készülék

  • ultrahangos porlasztás
  • 1, 3, 6 óra vagy folyamatos működés
  • 5 mikronnál kisebb sórészecskék
  • kétfokozatú páraképzés
  • színterápia
  • otthoni, munkahelyi használatra
  • vásárláshoz kattints ide vagy a képre

Helyezd el az éjjeliszekrényeden és aludj az általa “kifújt” sópárában. Általában 6-8 órán át alszol és ez optimális a hatékony sóterápiához. A készüléket ne a szoba túlsó sarkában helyezd el, hanem a fejedtől egy, legfeljebb másfél méter távolságban. Ekkor a leghatékonyabb.

Ha így használod, akkor sem érezhetsz egycsapásra változást az egészségedben. A sós levegő bejut a tüdődbe és “védőhálót húz köréd”. Ez a kórokozók egy részét távol tudja tartani tőled.

Többször írtak már olyanok, akik azt várták a sóterápiáról, hogy a napok óta 38-39 fokos lázas gyermekük az első este után felgyógyul, megszűnnek a tünetei.

A sóterápia nem így hat. Egyébként sincs ilyen csoda-gyógymód vagy akár gyógyszer, ami egyetlen használattal megszünteti a lázat, elpusztítja a vírust, visszaállítja az egészséget!

Ha elkaptad az influenzát, akkor a sóterápiát az orvosi kezelést kiegészítő módszerként használd. Segít a légúti nyák, az orrdugulás oldásában, a kórokozók semlegesítésében és ezzel segíti a szervezeted immunrendszerét abban, hogy legyűrje a vírust.

Ezért érdemes a sóterápiát alkalmaznod és ezeket várhatod tőle. Nem többet, de nem is kevesebbet.

Nézd meg filmem a sóterápiáról és a SaltDome sóterápiás készülék alkalmazásáról! 

Mindent egyben a sóterápiáról...továbbiak

Tudj meg többet a sóterápiáról

Tudj meg többet a sóterápiáról

A sós levegő kedvező hatása régóta ismert. Biztosan hallottál már a sóbányák levegőjének gyógyító hatásáról és ha jártál már tengerparton, akkor tapasztalhattad, hogy az itthon kínzó szénanáthád a tengerparton gyorsan megszűnt vagy ekcémád visszahúzódott. A sóterápia a nátha, influenza, ... ...részletek

Sóterápiával kapcsolatos cikkek...továbbiak

Sóterápia – mit várhatsz tőle?

13

A sós levegő kedvező hatású az egészségedre! Már évszázadok óta ismert és alkalmazott orvosi terápia. Persze a hatása nem olyan gyors, mint mondjuk egy szteroid tablettáé, de veszélyt ... ...részletek

Cisztás fibrózis – a sóterápia hatékony segítség

0

A cisztás fibrózis egy örökletes genetikai betegség, ami általában gyermekek és fiatal felnőttek körében jelenik meg. Abnormálisan sűrű nyálka termelése jellemzi, ami kedvez ismétlődő, súlyos légúti fertőzések kialakulásának. ... ...részletek

Sóterápiás kezelések összehasonlítása

21

A sóterápiás kezelések jótékony hatásai jól ismertek és dokumentáltak. A speleoterápia (a görög speleos=barlang szóból) avagy barlangterápia a földalatti sóbányák sókristályokban gazdag levegőjét használja legúti betegségek kezelésére. Az ... ...részletek

HOZZÁSZÓLÁSOK

Wordpress (0)