Kezdődik a tanév és ezzel útjára indulnak a vírusok is. A közösségbe kerülő gyerekek egymás között „adják-veszik” a kórokozókat és egyik fertőzésből a másikba esnek. A szülő pedig más sem csinál, mint táppénzt kér, orvoshoz rohangál, otthon ápol. Van egy javaslatom, hogyan óvd magad és szeretteidet: használj sóterápiát. Ez egy természetes módszer, mellyel az immunrendszered segítheted. 

Klinikusok a sóterápiáról

A Semmelweis Egyetem Fül-Orr-Gégészeti Klinika honlapján ez olvasható: „2012-ben megjelent irodalmi adatok szerint az egészséges gyermekek sóterápiás kezelése csökkenti a felső légúti megbetegedések előfordulásának gyakoriságát. A sóterápia sikeresen alkalmazható …. köhögéssel járó kórképekben… megfázás, influenza …. és még számos egyéb kórképben egyaránt.”

A klinikusok iskolás csoportokban vizsgálták a sóterápia betegségmegelőző hatását. A csoport egyik fele megelőző sóterápiát kapott. Azok, akik nem kaptak sóterápiát kétszer gyakrabban lettek betegek, erősebb tüneteik lettek és a felgyógyulásuk is hosszabb ideig tartott, mint azoknak, akik sóterápiát kaptak.

Segít a vírusfertőzés megelőzésében

A vizsgálat legfontosabb megállapításai a következők:

  1. A sóterápia segít a vírusfertőzés megelőzésében (de nem garancia arra, hogy nem fertőződsz meg)
  2. Ha mégis elkapod a vírust, akkor a sóterápia az orvosi kezelések kiegészítésére alkalmas. A sós pára a légutakba jutva segít a nyákoldásban és így hozzájárul a kórokozók kiürítéséhez is. Hozzájárul a nyálkahártya duzzanat csökkentéséhez is (például ezért vannak a sós orrcseppek). Összességében segít, hogy a betegség enyhébb lefolyású, a gyógyulási idő pedig rövidebb legyen.

Mit tapasztalhatsz a sóterápia alkalmazásakor?

A sóterápia hatása nem érzékelhető rövid távon.

Ha elmész egy sóbarlangba, azon kívül, hogy jót pihentél, nem érezhettél semmit. Egyetlen kezelésnek nincs is érdemi hatása az egészségedre, még a légutaidra sem.

A sóterápia akkor hat, ha naponta több órát tartózkodsz a sós levegőn.

De ezért nem érdemes bezárkóznod a sószobába. Vannak erre a célra kifejlesztett készülékek, mint például a SaltDome sóterápiás készülék.

SaltDome sóterápiás készülékSaltDom ultrahangos sóterápiás készülék

  • ultrahangos porlasztás, 5 mikronnál  kisebb  szemcseméret
  • 1-3-6 órás működés, automatikus kikapcsolás
  • 10-20 ml/óra párakibocsátás
  • fényterápia

Helyezd el az éjjeliszekrényeden és aludj az általa „kifújt” sópárában. Általában 6-8 órán át alszol és ez optimális a hatékony sóterápiához. A készüléket ne a szoba túlsó sarkában helyezd el, hanem a fejedtől egy, legfeljebb másfél méter távolságban. Ekkor a leghatékonyabb.

Ha így használod, akkor sem érezhetsz egycsapásra változást az egészségedben. A sós levegő bejut a tüdődbe és „védőhálót húz köréd”. Ez a kórokozók egy részét távol tudja tartani tőled.

Többször írtak már olyanok, akik azt várták a sóterápiáról, hogy a napok óta 38-39 fokos lázas gyermekük az első este után felgyógyul, megszűnnek a tünetei.

A sóterápia nem így hat. Egyébként sincs ilyen csoda-gyógymód vagy akár gyógyszer, ami egyetlen használattal megszünteti a lázat, elpusztítja a vírust, visszaállítja az egészséget!

Ha elkaptad az influenzát, akkor a sóterápiát az orvosi kezelést kiegészítő módszerként használd. Segít a légúti nyák, az orrdugulás oldásában, a kórokozók semlegesítésében és ezzel segíti a szervezeted immunrendszerét abban, hogy legyűrje a vírust.

Ezért érdemes a sóterápiát alkalmaznod és ezeket várhatod tőle. Nem többet, de nem is kevesebbet.

Nézd meg filmem a sóterápia alkalmazásáról! 

blank
Szerző: Dr. Zátrok Zsolt

A Pécsi Orvostudományi Egyetem Általános Orvosi Karán végeztem 1991-ben. Hosszú ideig kórházi orvosként dolgoztam, majd elhagytam a pályát és a legkorszerűbb orvosi berendezések használatát oktattam az orvosi teamek számára. 2012 óta kizárólag olyan eszközökkel foglalkozom, melyet a beteg általi, otthoni használatra terveztek. Blogomban ezekről az eszközökről írok, beleértve a biztonságos alkalmazás ismertetését is. Tapasztalataim alapján meggyőződéssel állíthatom, hogy hozzájárulhatnak az egészséged megőrzéséhez/helyreállításához.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük