Vírusfertőzés megelőzés sóterápiával. Hatásos?

Ahogy minden évben, így idén is elért Magyarországra az influenza vírus. Orvosi bloggerként én sem hagyhatom szó nélkül a témát. Nekem is van néhány javaslatom, hogyan óvd meg magad és szeretteidet. Szerintem a legfontosabb teendőd a vírusfertőzés megelőzése, elkerülése. Kerüld a tömeget (ahol a vírust átadhatják). Gyakran moss kezet és használj kézfertőtlenítőt, különösen ha tömegközlekedésen kapaszkodót fogtál. Kerüld a kézfogást olyanokkal, akik köhögnek, tüsszögnek. Ne piszkáld az arcod-szemed nem tiszta kézzel. Étkezz változatosan, fogyassz sok zöldséget és gyümölcsöt. A sóterápia pedig egy módszer arra, hogy fokozd a védelmed. De valóban hatásos-e és ha igen, ez miben nyilvánulhat meg?

Klinikusok a sóterápiáról

A Semmelweis Egyetem Fül-Orr-Gégészeti Klinika honlapján ez olvasható: „2012-ben megjelent irodalmi adatok szerint az egészséges gyermekek sóterápiás kezelése csökkenti a felső légúti megbetegedések előfordulásának gyakoriságát. A sóterápia sikeresen alkalmazható …. köhögéssel járó kórképekben… megfázás, influenza …. és még számos egyéb kórképben egyaránt.”

A klinikusok iskolás csoportokban vizsgálták a sóterápia betegségmegelőző hatását. A csoport egyik fele megelőző sóterápiát kapott. Azok, akik nem kaptak sóterápiát kétszer gyakrabban lettek betegek, erősebb tüneteik lettek és a felgyógyulásuk is hosszabb ideig tartott, mint azoknak, akik sóterápiát kaptak.

Segít a vírusfertőzés megelőzésében

A vizsgálat legfontosabb megállapításai a következők:

  1. A sóterápia segít a vírusfertőzés megelőzésében (de nem garancia arra, hogy nem fertőződsz meg)
  2. Ha mégis elkapod a vírust, akkor a sóterápia az orvosi kezelések kiegészítésére alkalmas. A sós pára a légutakba jutva segít a nyákoldásban és így hozzájárul a kórokozók kiürítéséhez is. Hozzájárul a nyálkahártya duzzanat csökkentéséhez is (például ezért vannak a sós orrcseppek). Összességében segít, hogy a betegség enyhébb lefolyású, a gyógyulási idő pedig rövidebb legyen.

Mit tapasztalhatsz a sóterápia alkalmazásakor?

A sóterápia hatása nem érzékelhető rövid távon.

Ha elmész egy sóbarlangba, azon kívül, hogy jót pihentél, nem érezhettél semmit. Egyetlen kezelésnek nincs is érdemi hatása az egészségedre, még a légutaidra sem.

A sóterápia akkor hat, ha naponta több órát tartózkodsz a sós levegőn.

De ezért nem érdemes bezárkóznod a sószobába. Vannak erre a célra kifejlesztett készülékek, mint például a SaltDome sóterápiás készülék.

Segítsd további cikkek készítését.


Kattints a részletekért!

SaltDome sóterápiás készülékSaltDom ultrahangos sóterápiás készülék

  • ultrahangos porlasztás
  • 1, 3, 6 óra vagy folyamatos működés
  • 5 mikronnál kisebb sórészecskék
  • kétfokozatú páraképzés
  • színterápia
  • otthoni, munkahelyi használatra
  • vásárláshoz kattints ide vagy a képre

Helyezd el az éjjeliszekrényeden és aludj az általa „kifújt” sópárában. Általában 6-8 órán át alszol és ez optimális a hatékony sóterápiához. A készüléket ne a szoba túlsó sarkában helyezd el, hanem a fejedtől egy, legfeljebb másfél méter távolságban. Ekkor a leghatékonyabb.

Ha így használod, akkor sem érezhetsz egycsapásra változást az egészségedben. A sós levegő bejut a tüdődbe és „védőhálót húz köréd”. Ez a kórokozók egy részét távol tudja tartani tőled.

Többször írtak már olyanok, akik azt várták a sóterápiáról, hogy a napok óta 38-39 fokos lázas gyermekük az első este után felgyógyul, megszűnnek a tünetei.

A sóterápia nem így hat. Egyébként sincs ilyen csoda-gyógymód vagy akár gyógyszer, ami egyetlen használattal megszünteti a lázat, elpusztítja a vírust, visszaállítja az egészséget!

Ha elkaptad az influenzát, akkor a sóterápiát az orvosi kezelést kiegészítő módszerként használd. Segít a légúti nyák, az orrdugulás oldásában, a kórokozók semlegesítésében és ezzel segíti a szervezeted immunrendszerét abban, hogy legyűrje a vírust.

Ezért érdemes a sóterápiát alkalmaznod és ezeket várhatod tőle. Nem többet, de nem is kevesebbet.

Nézd meg filmem a sóterápia alkalmazásáról! 


Mindent egyben a sóterápiáról...továbbiak

Tudj meg többet a sóterápiáról

Tudj meg többet a sóterápiáról

A sós levegő kedvező hatása régóta ismert. Biztosan hallottál már a sóbányák levegőjének gyógyító hatásáról és ha jártál már tengerparton, akkor tapasztalhattad, hogy az itthon kínzó szénanáthád a tengerparton gyorsan megszűnt vagy ekcémád visszahúzódott. A sóterápia a nátha, influenza, ... ...részletek

Sóterápiával kapcsolatos cikkek...továbbiak

Vírusfertőzés megelőzés sóterápiával. Hatásos?

0

Ahogy minden évben, így idén is elért Magyarországra az influenza vírus. Orvosi bloggerként én sem hagyhatom szó nélkül a témát. Nekem is van néhány javaslatom, hogyan óvd meg ... ...részletek

Pollenallergia megelőzés és tünetek enyhítése

6

A pollenallergia a magyarok egyik leggyakoribb betegsége. A lakosság ötöde (20%) igazoltan érintett. A szakértők szerint ennél valószínűleg többen szenvednek a tünetektől, akár minden harmadik magyart kínozhatja.  A ... ...részletek

Sóterápia – mit várhatsz tőle?

17

A sós levegő kedvező hatású az egészségedre! Már évszázadok óta ismert és alkalmazott orvosi terápia. Persze a hatása nem olyan gyors, mint mondjuk egy szteroid tablettáé, de veszélyt ... ...részletek

HOZZÁSZÓLÁSOK

Wordpress (0)