TENS vagy EMS - Mi a különbség? - Dr. Zátrok Zsolt blog

TENS vagy EMS – Mi a különbség?

Amikor elektrostimulátort vásárolsz, figyelj arra, hogy mit kínál a készülék! Lehet, hogy csak TENS-t, lehet hogy csak EMS-t, de van olyan, amit mindkettőt egyaránt biztosítja. Az idegstimuláció (TENS) és izomstimuláció (EMS) nem azonos! Ahogy a kalapács és a fűrész, úgy a TENS és EMS is más feladatra való! Írásom arról szól, hogyan döntsd el, hogy melyik a számodra megfelelő.

TENS vagy EMS? Mi a különbség?

A TENS egy angol kifejezés (Transcutaneous Electrical Nerve Stimulation) szavainak kezdőbetűiből álló rövidítés, melynek jelentése bőrön keresztüli idegstimuláció.

A TENS impulzusok a bőrödben levő fájdalomérző idegvégződésekre és az ezektől az agyad felé tartó idegpályákra fejtik ki a hatásukat – ezért is hívják idegstimulációnak.

A kezelés fájdalomcsillapító hatású. Elsősorban a csont-ízület-szalag-ín fájdalmak csökkentésére való. Kiváló minden ízületi gyulladás (artritisz) és kopás (artrózis) által okozott panasz csökkentésre.

A fájdalomcsillapításon felül a TENS-nek más hatása nincs vagy elenyésző. Nincs gyógyító hatása sem, egyszerűen a fájdalomcsillapító gyógyszert helyettesíti, azaz nem kell mérgezni a tested. Előnye, hogy teljesen mellékhatásmentes, naponta többször ismételve is.

Mindent egyben a fájdalomcsillapításról

Számos cikket írtam már a fájdalomcsillapításról. A módszereiről (mint pl. a TENS vagy MENS kezelésekről), a kezelés gyakorlati végrehajtásáról.

Ha szeretnéd mindezt egyben megkapni, akkor add meg az email címed és nyomd meg az “OK”-t! Az Adatvédelmi szabályzatot itt olvashatod el.

Az EMS szintén egy rövidítés az  angol Electric Muscle Stimulation kifejezés kezdőbetűiből. Jelentése elektromos izomstimuláció.

blank
blank

Az EMS kizárólag az izmok kezelésére való. Az impulzusok az izmok úgynevezett motoros mozgatópontján keresztül izomösszehúzódások sorozatát hozzák létre. Az izmaidban ezt finom rángásként érzékeled.

Az izomstimulációs program beállításaitól függően a hatás sokféle lehet: izomlazítás, vérkeringés serkentés, izomerő fokozás, izomsorvadás leállítás, stb. Ideális minden izomfájdalom, izomgyengeség, keringési zavar, izomsorvadás, stb. esetén.

TENS megszünteti a mozgásszervi eredetű fájdalmakat,

míg az EMS lazítja az izommerevséget, serkenti a vérkeringést, erősíti az izmot.

Vásárolhatsz csak TENS (pl. Dolito), csak EMS készüléket (pl. Rehalito), de olyan multifunkciós készüléket is (Pl. Myolito), amiben mindkettő funkció benne van. A fentiek ismeretében azonban már egyszerű a választás.

Mindent egyben az izomstimuláció hatásairól

Szeretnél mindent megtudni arról, hogy az izomstimulátorok mire valók, hogyan segíthetnek a betegségünetek csökkentésében, az állapot javításában? Ha igen, akkor add meg a mail címed és nyomj “OK”-t. A részletes tájékoztatót perceken belül olvashatod. Az Adatvédelmi szabályzatot itt olvashatod el.

blank
blank
blank

HOZZÁSZÓLÁSOK

Wordpress (59)
 • comment-avatar

  Ide kattintva talál olyan eszközöket, amelyek sztroke után, otthoni rehabilitációban segítenek.

 • comment-avatar
  Ica 1 nap

  Érdeklődnék hogy stroke utáni rahabilitaciora, izmok lazitasara használható e a készülék és melyik??? Édesanyám 1 éve kapott stroke és a jobb oldala béna sajnos!
  Köszönett Ica

 • comment-avatar

  A nyak és hátfájdalom elsődleges oka a nyaki és hátizmok, a gerinctartó izmok meggyengülése. Ez természetes, ha az ember keveset mozog, nem végez rendszeresen hátizomerősítő tornát. Ez lenne a legjobb gyógymód (például a jóga). Ha a fájdalmak erősek, akkor a tornát megakadályozza és ilyenkor az izmokat mesterségesen kell megerősíteni. Erre az izomstimulátor (EMS készülék) megfelelő. A Myolito multifunkciós készülék például alkalmas erre. Akkor tudja használni, ha a kezével el tudja érni a lapockája tetejét. Ha nem, akkor nem tudja felragasztani az elektródát. Próbálja ki és ha eléri, akkor a készülékkel enyhíteni tudja a panaszait, rendszeres használat mellett pedig (2-3 hónap alatt) akár teljesen megszüntethető.
  Továbbá olvassa el ezt a cikkem is.

 • comment-avatar
  Márta 1 hónap

  S5-ös csigolyám vasalt az S4-hez és L1-hez. Körben a lapockámon elmeszesedett csomók vannak fiatal korom óta(70 éves vagyok). A “banya púp” komolyan kezd kialakulni, a fájdalom egyre erősebb, bármit teszek ellene. Tudna-e valamilyen készüléket ajánlani, ami legalább csillapítaná a fájdalmakat. Egyedül élek, tehát olyasmi kell,amit tudok egyedül használni . Válaszát várva maradok Tisztelettel:Márta

 • comment-avatar

  Sajnos 3 év telt el az események óta. Ilyenkor nagyon elkésett! 3 nappal a balesete után kellett volna elkezdenie a rehabilitációt és azóta is folyamatosan végezni. Sajnos sokan félreértik, hogy mit jelent a rehabilitáció – azt hiszik, hogy az a néhány kezelés, amit a kórházban kaptak az elég egy súlyos állapot következményeinek felszámolására. Sajnos a rehabilitáció valójában egy több hónapos, de gyakran több élves folyamat, amit minél hamarabb kezdenek el, annál nagyobb az esély a sikerre. Évekkel az esemény után már kialakul egy maradványállapot, ami már nem szüntethető meg. Némi mérséklés lehetséges, aminek alapja a napi rendszerességgel végzett gyógytorna, mágnesterápiás, mikroárámú kezelések, izomstimuláció kombinációja lehet. Nincs egyetlen kiemelhető módszer sem, ami önmagában segít. Sokféle kezelés együtt egy kis javulást eredményezhet. Ha egyetlen készülékben gondolkodik, akkor az legyen egy multifunkciós elektroterápiás készülék (izomstimulátor, mikroáram kezelésekkel), ez segíthet a legtöbbet (ha rendszeresen, kitartóan használja).

 • comment-avatar
  L.Erzsébet 2 hónap

  Három éve balesetet szenvedtem, ami ágyéki csigolya törést okozott. Műtét során hat csavarral stabilizálták gerincemet.
  Rehab.kezeléseket kaptam. Gyógytorna, masszás, Bemer, TENS, CO2 fürdő. Gerincfájdalmak és diffúz izületi panaszok folytán kezeltek. ami kicsit segített állapotomon. Szeretnék otthoni kezelésre valamilyen készüléket vásárolni.
  Tisztelettel kérem segítségét!

 • comment-avatar

  A reumatoid artritiszről ide kattintva olvashat. A cikkben többféle módszert is javaslatok az otthoni kezelésre.

 • comment-avatar
  Anna 4 hónap

  Tisztelt Dr Zátrok Zsolt! Kb. 8 éve óta RA-m van. Jelenleg nagy súlyvesztés(sajnos kb.20 kg. már kb, két év alatt), izomvesztés és főleg térdizületi gyulladás áll fenn, kb.40-50 CRP értékkel.
  Táplálkozás, életmódjavítás, napi testedzés gyógyprogramot találtam. Tisztelettel kérdezem, melyik készülék segíthetne még a gyógyulásban?
  Előre is köszönöm!

 • comment-avatar
  Anna 4 hónap

  Kb. 8 éve óta RA-m van. Jelenleg nagy súlyvesztés(sajnos kb.20 kg. már kb, két év alatt), izomvesztés és főleg térdizületi gyulladás áll fenn, kb.40-50 CRP értékkel.
  Táplálkozás, életmódjavítás, napi testedzés gyógyprogramot találtam. Tisztelettel kérdezem, melyik készülék segíthetne még a gyógyulásban?
  Előre is köszönöm!

 • comment-avatar

  A gerincproblémákra az említett készülék játék. Egyrészt két csatornás, így egyszerre csak tenyérnyi terület kezelésére elég. A gerincproblémák enyhítéséhez a nyaktól a derékig kell kezelni a gerinctartó izmokat. Hogy a javulást 2-3 hónap alatt elérje, naponta 2-3x érdemes kezelni.
  A kétcsatornás készülékkel az egész napját igénybe veszi. Először a nyakát kell kezelni (50perc), majd a lapockái között, utána a háta alsó részét, végül a derekát. Azaz reggeltől estig kezelnie kell.
  Egy 4 csatornás készülékkel, pl., MyoBravo ez egyetlen kezeléssel, 50 perccel “megúszható”.

 • comment-avatar

  A TENS enyhítheti a fájdalmat pár órára, de a gyulladást nem segíti. Az EMS segíthet ellazítani a merev izmot, de a gyulladásra nincs hatással.
  Segítséges olyan készülék jelenthet, amiben mikroáramú (MENS) kezelés is van.
  Olvassa el továbbá a befagyott váll szindróma kezelési lehetőségeiről szóló cikkem.

 • comment-avatar
 • comment-avatar
  Belán Zsolt 4 hónap

  Tiszteletem! Csavarokkal a térdemben is használható? Üdv. :Belán Zsolt

 • comment-avatar
  Hortobágyiné Szűcs Ilona 4 hónap

  Tisztelt Doktor Úr! Évek óta fáj a bal vállam. Impingement / Váll ütközési szindrómát állapítottak meg. A rotátorköpeny nem sérült. Egy másik orvos befagyott vállnak nevezte a betegséget. Milyen készüléket ajánlana? Ultrahang vagy TENS/EMS ? Köszönöm.

 • comment-avatar
  ÁGOTA Ujváriné Tóth 5 hónap

  Tisztelt Doktor Úr!
  Édesanyámnak /80 éves/ szeretnék készüléket vásárolni, aki rendszeresen, régóta fájdalomcsillapítókat szed. Combtőből kiinduló erős fájdalma, keringési és gerinc problémai is vannak. Én az OMRON E3 Intense izom- és idegstimulátor készüléket nézegettem. Szeretném megkérdezni, hogy ez megfelelő-e, vagy esetleg másikat ajánlana.

 • comment-avatar

  Az említett készülék 2 csatornás, ami azt jelenti, hogy nem tudja egyszerre kezelni a hátát. Egymás után először a nyaki, aztán a háti és végül a deréktájat tudja vele kezelni. Mindegyik 40-50 perc. Ehhez képest túlárazott. A Myolito készülék például fele áron van, a panaszaira viszont megfelelő.
  Ha időd akar nyerni, akkor 4 csatornás készüléket javaslok. Ilyen a MyoBravo.
  A panaszaira ajánlom még ezt az eszközt: Compex Fixx 1.0

 • comment-avatar
  Nagy Peter 5 hónap

  Tisztelt Doktor Ur!
  Szeretnek egy keszuleket vasarolni hat es vallizmaim kilazitasara, izomgorcsok feloldasara, idegpalyak kiszabaditasara, erositesre. Sajnos a hatamban nagyon sok izomgorcs talalhatomar hosszu ideje, ami masszazs utjan nem igazan javul. A masszor azt mondta, hogy minden izom problema megtalalhato a hatamban. SMR hengerrel es masszazs labdakkal probalok javitani a helyzeten, de ugy erzem egy EMS keszulek is segithetne. Mi a velemenye? Melyiik keszuleket ajanlana kb 50.000 forintig? Kineztem az I-TECH mio care pro keszuleket, es erdekelne a velemenye. Sajnos a Globus keszulekek igen dragak…jelenleg nem tudok olyat venni.
  Koszonom szepen a segitseget!

 • comment-avatar

  Mire szeretné alkalmazni? Milyen betegség tüneteit kezelné? (Mi a diagnózis?)

 • comment-avatar
  Erzsébet 5 hónap

  Tisztelt Doktor Úr! Idős édesanyámnak /85 éves/ szeretnék készüléket vásárolni lábfájás, főként alsó végtag kezelésére. Járóképes, aktív, de egyre jobban fáj a lába. Gyógyszer helyett szeretnénk alkalmazni.

 • comment-avatar

  Az érprotézis nem zárja ki az elektroterápiás kezelést.
  Gerincsérv esetén azonban a TENS-sel nem sokra megy. A hátizmok erősítése, stabilizálása izomstimulátorral lehetséges.
  Olvassa el ezt a cikkem: Gerincsérv-mit tehetsz otthon? és ezt: A Gerincműtét árnyékában.
  Megtalálja benne javaslataimat is.

 • comment-avatar
  Nagyné 5 hónap

  Tisztelt Doktor Úr!
  A férjemnek szeretnék TENS készüléket venni fájdalomcsillapításra, gerincsérve van.Az a kérdésem, hogy használhatja-e, mert a koszorúérbe
  stentek vannak beépítve?
  Ha igen, konkrétan tudna-e készűlék márkát ajánlani?
  Segítségét köszönöm!

 • comment-avatar

  A TENS fájdalomcsökkentő, de nincs hatása a befagyott vállra. Az EMS (izomstimuláció) segíti a kimozgatást, serkenti az izom vérkeringését és ezzel a gyulladás csökkentését, az izommerevség oldását.
  Olvassa el a befagyott váll kezeléséről írt cikkemet.

 • comment-avatar
  Banfi Dora 5 hónap

  Tisztelt Dr ur,dvozlom erdeklodnek,befagyott vallra is megfelelo a keszulek?

 • comment-avatar
 • comment-avatar
  Pothorszki Zsoltne 6 hónap

  Szeretnék rendelni

 • comment-avatar

  Olvassa el a piriformis szindrómáról írt cikkem. A Genesy 300 Pro az egyik olyan készülék, amit javasolni szoktam.

 • comment-avatar

  A készülék használati útmutatója szerint járjon el.

 • comment-avatar
  Perla 8 hónap

  T.Doktor úr! Omron E4 tens készülékem van. Egy éve a bal térdembe protézist kaptam amiben a térd külső részén sajnos azota is feszülés van. Kérdésem hogy használhatom-e a készüléket és ha igen a tappancsokat hogyan helyeztem fel. Köszönöm ha megtisztel válaszával.

 • comment-avatar
  Farnek Katalin 8 hónap

  Tisztelt Doktor Úr! Másfél éve vannak fájdalmaim, ülőmunkát végeztem évekig. A fájdalmat a csípőm jobb oldalán és a keresztcsontomban van, vmint a fenekemben zsibbadás fekvéskor. Túl vagyok pár MR vizsgálaton és szteroid kezelésen, ami egyáltalán nem segített, kb 8 hónapja szedek meloxan tablettát. A munkámat fel kellett adnom a fájdalom miatt. Pajzsmirigy alulműködésem is van. Piriformisz szindrómára és kopásra gyanakszik az orvosom. Érdeklődnék, h a Genesy 300 Pro 4 csatornás készüléket ajánlja-e az én problémámra? Várom válaszát. Üdv. Farnek Katalin 

 • comment-avatar

  A TENS kezelés nem segít stroke után. A megfelelő izomstimuláció (EMS) azonban a tünetek egy része esetén jelent komoly segítséget. Beleértve az agy “újratanítását” is. Olvassa el a sztroke maradványtünetek otthoni kezeléséről írt cikkemet!

 • comment-avatar
  Kati 8 hónap

  Sztrok utáni állapot kezelésére használhatóak e? Csökkent izom funkció, részleges bénulás. Jól rehabilitálható állapot.

 • comment-avatar
 • comment-avatar

  Tisztelt Doktor Ur!

  Fel oldali Bell paresist szelektiv ingeraramkezelessel kezeltek,de a kialakult helyzet miatt a kezelest felfuggesztettuk.
  Tud javasolni otthoni haaznalatra keszuleket? Koszonettel

 • comment-avatar

  A perifériás idegsérülés kezelése attól függ, hogy milyen mértékű a denerváció, azaz idegsérülés részleges vagy enyhe. “Sima” EMS csak akkor jön szóba, ha az izom-ideg kapcsolat megtartott – de a perifériás sérülésben ez sokszor nem így van. Olvassa el erről a cikkemet!

 • comment-avatar
  Hegedűs László 8 hónap

  Könyök alagút szindróma

  Tisztelt Doktor Úr ,
  a tanácsát szeretném kérni. Jan. közepén összehoztam egy peroneusparézist , az okát nem sikerült teljesen kideríteni , mert este lefeküdtem és reggel lógó lábfejjel ébredtem, a neurológus szerint a fibulafejen lévő peroneusideg elnyomódott az éjszaka folyamán. Természetesen minden vizsgálat megvolt ( kufsteini kórház) aztán elektroterápia gyógytorna otthoni torna stb. és ez már alakul. Most pechemre sikerült kb félóra ágyban olvasással elnyomni a könyököm és a kis ill. gyűrűsujjam 3 napja zsibbad,- de majdnem tökéletesen működnek- amit így olvasgatva a lehetséges okokról az ulnaris ideg elnyomódása okoz. Most egyenlőre nincs lehetőségem orvosi vizsgálatra és a korábbi kezelésekre , . Azt szeretném megkérdezni , hogy ilyen banális ” sérülés ” után , meddig tart kb a zsibbadás , mert a peroneusparézis után ez egyáltalán nem volt ill. átmenetileg otthoni gyógymódként az Ems készülékkel a kezelés és az ujjak tornáztatásán kívül van-e más lehetőség ?
  Tisztelettel
  László

 • comment-avatar

  A Triathlon Pro készülék rendelkezik iontoforézis kezelés funkcióval. A programok / orvosi kezelések programcsoportban találja. Ilyen kiegészítő kell még a kezelés elvégzéséhez.
  Ezen felül a mikroáramú programcsoportban talál teniszkönyök (epikondilitisz) kezelésre MENS porgramot. Ezt alkalmazza. A sport programok közül a Bemelegítés és Kapillarizáció programok segítik a gyógyulási folyamatot. Ezek izomstimulációs kezelések, amik az alkarizmokra valók az Ön esetében.

 • comment-avatar
  Könyökműtött 8 hónap

  Jo napot dr Ur !
  Egy hete estem túl a teniszkönyökömmel Hohmann műtéten. Tegnap a varratszedés is megvolt, szépen gyógyul.
  A zárójelentésem Diclofenak iontophoresis kezelest is javasol.
  Van egy Globus triathlon pro keszülékem amivel kapcsolatban kerdezem
  Milyen programokat es mikortól javasol számomra a mielőbbi gyogyulás érdekében, gondolok a fájdalomcsillapitastól a gyógyitason keresztül az erősítésig.
  Előre is köszönöm válaszát. Üdvözlettel Könyökműtött

 • comment-avatar

  A mágnesterápia a csontok és ízületek kezelésére való. Bár serkenti a mikrocirkulációt, így enyhe ödémacsökkentő hatáa lehet. Nyiroködémában a folyadék felszaporodása olyan erőteljes, hogy a mágneses kezelés keringésjavító hatása erre “kevés”.
  A mágneses kezelés jó hatású csontritkulásra.
  A fej kivételével a test minden területén alkalmazható.

 • comment-avatar
 • comment-avatar
  T.Zsuzsa 9 hónap

  Azt szeretném kérdezni, tudni hogy, melyik készülék a legalkalmasabb számomra , gyenge izomzat, hátgerincsérvem van , volt hogy lebénult a lábam.Válaszát köszönöm.

 • comment-avatar
  Dudás Lászlóné 9 hónap

  Több hónappal ezelőtt a doktor úr nagyon jó dolgokat mondott nekem sajnos limfödéma is van és legutóbb a kórházban volt egy mágneses kezelésen amit úgy vettem észre hogy az ödémára nem használ Azt olvastam a doktor úrnak a leírásából hogy a csontritkulásra is nagyon jó Azt szeretném megkérdezni hogy a testnek melyik tájékán lehet használni a készüléket Köszönöm szépen

 • comment-avatar

  Egy problémát akkor lehet hatékonyan kezelni, ha megkeressük az okát és az oknak megfelelő kezelést adunk. A lábfej zsibbadását több dolog is okozhatja, például egy kényelmetlen cipő, gerinctáji idegbecsípődés, piriformis szindróma, kezdődő cukorbetegség, korábbi törés, sérülés. Ha a kivizsgálással végzett és tudja a diagnózist, akkor tudok konkrét eszközt javasolni.

 • comment-avatar
  Lajos 1 év

  Üdvözlöm Uram! Végtagok zsibbadására melyik készülék alkalmas? Fájdalom nincs! Válaszát előre is köszönöm!

 • comment-avatar

  Az, hogy TENS kezelést kap az nem baj, de nem fogja javítani az állapotát, akárhányszor kezelik is vele.
  A TENS kezelés (a TENS egy rövidítés, bőrön keresztüli idegstimulációt jelent) a kizárólag fájdalomcsillapító hatású. Semmilyen módon nem hat az izomra (ha igen, akkor már nem is TENS!).
  Az izom megerősítésére az EMS (elektromos izomstimuláció) való. Ez ugyan szintén elektroterápia, de az impulzus más frekvenciájú, tartamú és az izmok összehúzódását váltja ki. Ez az összehúzódás erősíti az izmot és javítja az izom tartását.

 • comment-avatar
  Bárány Tamás 1 év

  Tisztelt doktor úr,
  gerincsérv miatti peroneus bénulásom van. A gyógytornász Tens kezelést alkalmaz, semmit sem használ. Ezek szerint nekem EMS kezelés kellene.

 • comment-avatar

  Sajnos a pacemaker mindkettő használatát kizárja.

 • comment-avatar
  Árpád 1 év

  Pacemakerrel élő ember vagyok. Használhatok tens v. ems készüléket?
  Köszönettel várom válaszát.

 • comment-avatar

  Erről szól a Piriformis szindróma és kezelési lehetőségei című cikkem. Itt röviden annyit, hogy a TENS-nek kevés haszna van ebben az esetben. Az EMS, azaz izomstimuláció a legfontosabb, ezen felül a MENS, azaz mikroáramú kezeléseket ajánlom.

 • comment-avatar
  Ferk Anikó 1 év

  Piriformis esetében melyiket javasolja?

 • comment-avatar

  A TENS kizárólag fájdalomcsillapító hatású. NYiroködémában nem veszi hasznát. A cukorbetegség által okozott zsibbadás, érzészavar kezelésére viszont alkalmazható. Érdemes úgynevezett “zokni elektródát” használni hozzá, direkt erre fejlesztették ki.
  Enyhe nyiroködéma esetén egy izomstimulátor (EMS) készülék tud segíteni és enyhíteni a duzzanatot. Az ideális megoldás a nyirokmasszázs gép.

 • comment-avatar
  István 1 év

  Nyiroködéma és zsibbadó cukorbeteg láb kezelésére alkalmas a TENS készülék?

 • comment-avatar
  Dr. Zátrok Zsolt 1 év

  Attól függ!
  Ha a mélyvénás trombózis van a lábán (most), akkor a lábát nem kezelheti. Ha viszont van trombózisa (most), de a vállfájdalmát csökkenté a TENS-sel, akkor nyugodtan használhatja.
  Ha a mélyvénás trombózisa 8-10 héttel ezelőtt volt, akkor bárhol használhatja a TENS, akár a tromózison átesett lábán is. (Persze akkor, ha más kizáró ok nincs).

 • comment-avatar
  Csné Katalin 1 év

  Mélyvénás trombózisom volt, lehet e TENS – t használni? Köszönöm válaszát.

 • comment-avatar
  Dr. Zátrok Zsolt 1 év

  Igen. A TENS és EMS egyaránt elektroterápiás kezelés (de másra való). Vásárolhat olyan készüléket, ami CSAK TENS, vagy olyat, ami CSAK EMS és olyat is amiben mindkettő vagy még ezen felül is további elektroterápia van. Az ilyen készülékeket szokták MULTIFUNKCIÓS-nak (többfunkciós) nevezni.

 • comment-avatar
  Szini 1 év

  Lehet olyan is, hogy ,, kettő az egyben” amikor variálhatom, ahogy akarom????

 • comment-avatar
  Dr. Zátrok Zsolt 2 év

  Az interferencia kezelés egy rendelői-kórházi elektroterápiás kezelési forma. Nincsenek otthoni használatra tervezett interferenciás gépek, ezért nem említem őket.

 • comment-avatar
  Béla 2 év

  A fenti cikkhez képest hogyan illeszkedik az interferencia (közép-frekvenciás) kezelés?

 • comment-avatar
  Dr. Zátrok Zsolt 2 év

  Erre az izomstimulátor készülékek valók. Keressen rá az izomsorvadás vagy izomstimulátor kifejezésekre az oldalon és olvassa el a talált cikkeket.

 • comment-avatar
  Lujza 2 év

  Felkarcsont toresem volt a sebeszi nyaknal. Bizonyos mozgasok nehezen mennek, ill.fajdalommal jarnak. Gyogytornara jarok. Szeretnem minel hamarabb teljes koruen hasznalni serult karomat es ehhez szeretnek keszuleket vasarolni.